Individální projekty MPOA

Mikroprocesory s architekturou ARM

Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


2014:thermo-web

Toto je starší verze dokumentu!


Internetový teploměr s historií

Vojtěch Dluhý, xdluhy00@stud.feec.vutbr.cz


Zadání

Ke FRDM-K64F připojte teplotní čidlo (např. LM75A) a zprovozněte Ethernet. Údaje z čidla zobrazujte na webové stránce formou grafu s nastavitelným měřítkem časové osy. Pokuste se obrázek s grafem generovat přímo v mikrokontroléru, např. pomocí knihovny LodePNG.


Úvod

Cílem projektu je vytvořit teploměr s připojením k internetu. Na webové stránce bude zobrazena aktuální teplota a graf vývoje teploty.
Základním prvkem je vývojový kit FRDM-K64F s rozšiřující destičkou s obvodem LM75A připojeným pomocí sběrnice I2C. Data jsou ukládána na microSD kartu. A přístup k datům je zajištěn pomocí webového rozhraní.

Blokové schéma


Použité prvky

slot microSD

Vložená SD karta obsahuje data načtená teploměrem a uložená do textového souboru a zdrojové soubory webové stránky, která je generována samotným programem.

Ethernet

Ve vývojovém kitu je spuštěn HTTP server, který zpřístupňuje obsah SD karty, čímž se lze dostat k datům uloženým na SD kartě. IP adresu získává z DNS serveru sítě.

DPS s teploměrem LM75A

Pro připojení teploměru k vývojovému kitu je využita sběrnice I2C sběrnice. A napájení +3,3 V.
Schéma desky DIP přepínače slouží k nastavení 3 bitů adresy obvodu LM75A, což umožní připojit na sběrnici až 8 zařízení.


Stručný popis zdrojového kódu


Výsledky


Závěr

2014/thermo-web.1421246571.txt.gz · Poslední úprava: 2015/01/14 15:42 autor: Vojtěch Dluhý